Wat is Project Natuurlijk?

Je kent het wel: Bomen weg, te veel co2 en smeltende ijskappen. Wij stoten veel te veel co2 uit. Daar zijn we bij Choco Mundo zeer bewust van, daarom hebben wij Project Natuurlijk opgericht; Om een deel van de winst uit te geven aan het terugbrengen van natuur.

Want wat als jij bomen terug kan planten zonder van de bank af te komen?

En ook nog genieten van ambachtelijke chocolade?

Koop jij een doosje chocolade bij Choco Mundo? Dan gaat een deel van die winst naar Project Natuurlijk, en planten wij samen bomen. Zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Behalve genieten natuurlijk!

Lees waarom Bomen planten prioriteit 1 is ↓

Zonder bomen geen toekomst

Op dit moment is er nog minder dan 35% natuur over. Ten opzichte van voor het weghalen van wildernis door de mens. Wij van Choco Mundo zien dit fout gaan, en zien ook dat er te weinig bedrijven zijn die dit probleem helpen op te lossen. Als dit zo door gaat is er in 2050 geen bos meer over. Daardoor zijn de volledige ijskappen gesmolten met alle gevolgen van dien. Het is simpel: We kunnen kiezen met de natuur samen te leven, of de natuur gaat verder zonder ons.

Wat als we geen actie ondernemen?

Als wij op de huidige voet doorgaan is dit jouw toekomst:

  • 2030: Vochtgehalte gaat zo erg naar beneden, dat het bos opbrandt.
  • 2040: Bevroren grond smelt, waardoor methaangas vrijkomt. Opwarming van de aarde gaat nu nog sneller.
  • 2050: Koraal over de hele wereld gaat dood. Vissen verdwijnen.
  • 2080: De landbouw verdwijnt. Door het te veel gebruiken van de grond is het niet meer vruchtbaar.
  • 2100: De temperatuur op aarde is weer 1 graden gestegen. Grote delen van de wereld zijn onbewoonbaar. Miljoenen mensen worden dakloos. Een zesde massa-uitsterving is onderweg.

Maar jij kan helpen!

Je weet nu dat bij het eten van onze chocolade er een deel van de winst gaat naar Project Natuurlijk. Alles hiervan wordt besteed aan het planten en onderhouden van bomen en natuur.

Door chocolade te kopen uit de webshop of uit een van de winkels, plant jij al je eigen bomen. Zo draag jij jouw steentje bij en maak jij de wereld weer Natuurlijk!

Let's go! Wat is het plan?

Over de hele wereld worden dagelijks 41.000.000 bomen gekapt. Dit is een groot probleem. Om dit tegen te gaan willen we beginnen met het planten van bomen in Noord-Holland, op plekken in samenwerking met gemeentes die daarmee instemmen. Hiervoor willen we speciale Project Natuurlijk-dagen organiseren om samen met vrijwilligers bomen te planten op de specifiek uitgekozen locatie.

Als ons budget voor Project Natuurlijk verbreed, zijn we van plan om bosgrond op te kopen zodat we zelf over de rechten van het bos beschikken. Deze rechten zullen wij gebruiken om meer bomen te planten, de bomen en natuur te onderhouden en te beschermen, en een recreatieterrein onder toezicht te creëren.

Voor dit plan geldt: "Hoe groter het budget, hoe groter de mogelijkheden.

Waarom een te kort aan bomen een probleem is

Bomen vangen co2 op. Dit gebruiken bomen om ervan te kunnen groeien. De co2 veroorzaakt onder andere de opwarming van de aarde. De conclusie kunt u misschien zelf al maken:

  1. Hoe meer bomen, des te minder co2, des te minder de aarde opwarmt.
  2. Des te minder de aarde opwarmt, hoe minder de zeespiegel stijgt, temperatuur van het water blijft lager, waardoor biodiversiteit groeit.
  3. Bij groei van biodiversiteit blijft het ecosysteem intact.