Wat is Choco Mundo?

Choco Mundo is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van luxe chocolade. De kwaliteit van chocolade is de laatste jaren achteruit gegaan om het bijvoorbeeld goedkoper te maken, en hier doet Choco Mundo niet aan mee.

Het ontstaan van choco Mundo

Choco Mundo is opgericht in 2007 door Aart-Jan Jonker. Choco Mundo was een biologisch chocoladebedrijf, Totdat Aart-Jan besloot meer tijd te besteden aan een ander door hem beheerd berijf in Peru genaamd Amazonas. Choco Mundo was een slapend bedrijf geworden...

Totdat! Aart-Jan in 2016 bij Daan aanbood of hij hier misschien nieuw leven in wilde blazen met Aart-Jan als mentor. Daan wilde gelijk aan de slag maar werd terug geroepen door Aart-Jan. Daan was op dat moment nog 15, maar had nog niet echt een idee met wat hij aan het doen was. Aart-Jan vertelde dat het slim was om dit met een compagnon te doen. Enthousiast als Daan was, vertelde hij het gelijk aan zijn vrienden, waaronder Dave. Ook Dave was dol enthousiast, maar lichtelijk beledigd dat Daan hem niet vroeg als compagnon. Dave gaf zelf aan bij Daan dit dolgraag te willen te doen, en zo is de samenwerking begonnen.

Uiteindelijk is dit een goede beslissing geweest. Tot op heden gaat de samenwerking uitstekend, en staan we waar we nu staan met:

  • Aart-Jan als eigenaar, mentor en eindverantwoordelijke van Choco Mundo.
  • Daan als het hoofd van marketing en sales
  • Dave als het hoofd van de productie.

Uiteraard met allemaal een hoop extra taken die vervuld moeten worden. Samen maakt dit Choco Mundo!

Bij Daan en Dave contact gegevens neerzetten

Aart-Jan

....

Daan van der Stoop

Wat wil je later worden als je groot bent? Is een vraag die vaak gesteld werd toen ik 15 was. "Iets met handel" was altijd mijn standaard antwoord.

Totdat Aart-Jan vertelde dat ik samen met een partner zijn slapende onderneming nieuw leven in mocht blazen. Dat is tot op het heden precies wat ik aan het doen ben.

Altijd heb ik gezegd: "als ik later oud ben wil ik terugkijken op mijn leven, en de wereld hebben geholpen".

Dave

Van jongs af aan altijd al een passie voor eten en koken met een lichte idealistische mindset. Toen Daan mij vertelde over Choco Mundo was ik een beetje beledigd dat hij mij niet vroeg als compagnon. Maar toen we samen in gesprek gingen, kwamen wij er steeds meer achter wat voor perfect duo wij zouden zijn om een ambachtelijk en eerlijk bedrijf op te zetten.

Met Choco Mundo hoop ik de wereld een stukje beter te kunnen maken doormiddel van het maken van de lekkerste chocolade.

Nawoord

.........