Wat is Choco Mundo?

Choco Mundo is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van luxe chocolade. De kwaliteit van chocolade is achteruit gegaan om het bijvoorbeeld goedkoper te maken. Hier doet Choco Mundo niet aan mee.

Het ontstaan van choco Mundo

Choco Mundo is opgericht in 2007 door Aartjan Jonker. Het was eerst een biologisch chocolade bedrijf. Totdat Aartjan besloot meer tijd te stoppen zijn een andere bedrijf in Peru genaamd Amazonas. Choco Mundo was een slapend bedrijf geworden...

Totdat! Aartjan in 2016 aangaf bij Daan. Of hij hier misschien nieuw leven in zou willen blazen. Met Aartjan als mentor. Daan wilde gelijk aan de slag maar werd nog even terug geroepen. Daan was namelijk 15 op dat moment, en had werkelijk nog geen idee wat hij aan het doen was. Aartjan vertelde dat het slim was om dit met een compagnon te doen. Enthousiast als Daan was. Vertelde hij het aan zijn vrienden, waaronder Dave. Dave was ook dol enthousiast, maar lichtelijk beledigd dat Daan hem niet vroeg om mee te doen. Dus gaf hij het zelf aan. "Je zoekt nog iemand? ik sta letterlijk hier" Ohja natuurlijk zei Daan. Samen doen?

Uiteindelijk is dit de beste beslissing ooit geweest. Tot op heden gaat de samenwerking uitstekend, en staan we waar we nu staan.

  • Aartjan als eigenaar, mentor en eindverantwoordelijke van Choco Mundo.
  • Daan als het hoofd van marketing en sales
  • Dave als het hoofd van de productie.

Uiteraard met allemaal een hoop extra taken die vervuld moeten worden. Samen maakt dit Choco Mundo!

Aartjan

......

Daan van der Stoop

Wat wil je later worden als je groot bent? Is een vraag die vraag gesteld werd toen ik 15 was. Iets met handel was altijd mijn standaard antwoord.

Totdat Aartjan vertelde dat ik samen met een partner zijn slapende onderneming nieuw leven in mocht blazen. Dat is tot op het heden precies wat ik aan het doen ben.

Altijd heb ik gezegd: "als ik later oud ben wil ik terugkijken naar mijn tijd, en de wereld hebben geholpen".

Dave

Van jongs af aan altijd al een passie voor eten en koken met een lichte idealistische mindset. Toen Daan mij vertelde over Choco Mundo was ik een beetje beledigd dat hij mij niet meteen vroeg als compagnon, maar toen we samen aan het praten waren. Kwamen wij er steeds meer achter wat voor perfect duo wij zouden zijn in het opzetten van een ambachtelijk en eerlijk bedrijf.

Met Choco Mundo hoop ik de wereld een stukje beter te kunnen maken door middel van het maken van de lekkerste chocolade.

Nawoord

.........