Onze missie

Choco Mundo staat voor een natuurlijke en eerlijke wereld.

Hoe Choco Mundo de wereld wilt zien

De wereld is volgens Choco Mundo niet eerlijk. Mensen zonder water, kinderen zonder onderwijs of dieren zonder bos. Daar is maar een woord voor: "Oneerlijk". Het is tegenwoordig bekent dat dit soort problemen bestaan, maar wordt dit goed genoeg aangepakt? Choco Mundo vind van niet, en onderneemt actie!

Je hebt vast gehoord: "Langzaam maar zeker verliezen wij steeds meer natuur". Helaas... haal het woord langzaam maar weg, want dit gaat in een hoger tempo dan je denkt. Per jaar worden 15 miljard bomen gekapt. Dat zijn ongeveer 41 Miljoen bomen per dag! Als het aan Choco Mundo ligt is dat verleden tijd.

Is de wereld dan niet natuurlijk?

Dit is een belangrijke vraag en het antwoord is helaas: "Nee". De wereld is niet natuurlijk genoeg. Planten hebben hier last van, dieren, maar ook mensen! De bomen worden gekapt voor bijvoorbeeld:

  • Het kappen van bomen voor landbouw
  • Aanleg van infrastructuur
  • Het verzamelen van nieuwe grondstoffen

Choco Mundo wilt dit omdraaien. Anderen hebben het weggehaald, en wij brengen het weer terug. Doe jij mee?

Onze Visie

Choco Mundo ziet graag een toekomst waarin mens en natuur echt samenleven in plaats van gescheiden. Onze huidige manier van leven is onmogelijk vol te houden, omdat we gebruik maken van uitputtende technologie├źn. Fossiele brandstoffen zijn schadelijk en raken uiteindelijk op. Vruchtbaar land wordt steeds onvruchtbaarder en raakt verslaafd aan kunstmatige mest. Wildernis verdwijnt zo snel dat nog maar 4% van de dieren wilde dieren zijn.

Planten en onderhouden

Om het hele probleem op te lossen is heel wat nodig, daarom willen we beginnen bij waarvan wij denken dat het de kern is. Bomen zijn een van de belangrijkste organismes die zorgen voor een grote biodiversiteit. Bomen zorgen voor een leefgebied van talloze organismes en micro-organismes. Bomen communiceren bovendien met andere planten om zo groei en leven te stimuleren. Ook zetten bomen co2 (wat de aarde opwarmt) om in zuurstof.

Choco Mundo heeft een project opgericht waar wij, maar ook jij iets tegen dit probleem kunnen doen. Dit heet namelijk Project...